Preparat de iarna traditional “Rasol de porc cu fasole
iahnie”, pt azi la pranz.
Ingrediente:
2 rasol de porc (spate)
4 morcovi
2 cepe galbene
1 capatana usturoi
500 g fasole uscata
2 morcovi (pt iahnie)
2 cepe mari (pt iahnie)
400 g rosii decojite
Piper boabe
Sare grunjoasa neiodata
Foi de dafin
Cimbru
Busuioc
Boia de ardei dulce
Ulei
Fasolea o spal si o las la inmuiat 5-6 ore.
Cele 2 rasoale le pun la fiert, impreuna cu 4 morcovi, 2
cepe, usturoiul tocat marunt, foi de dafin, boabe piper si 2 linguri de sare. Las sa fiarba 55 min la
oala sub presiune de 8 L.
Dupa ce fasolea s-a inmuiat, o fierb cu o lingura de sare,
tot in oala sub presiune, 50 min.
Iahnia o pregatesc astfel:
Ceapa o tai solzi, morcovii ii rad prin razatoarea mare.
Incing uleiul, pun ceapa la calit, adaug sare. Dupa 3-4 min
urmeaza morcovii, cimbru, busuioc, boia de ardei dulce si foile de dafin. Cand morcovii
s-au inmuiat adaug si rosiile taiate cubulete.
Fasolea fiarta o scurg si o adaug alaturi de cele de mai
sus. Mai adaug sare daca este nevoie si las la foc mic inca 5-10 min.
Rasolul fiert il pun intr-un vas de sticla termorezistent,
presar sare din belsug si bag la cuptor 30 min la 240°.
La acest preparat adaug gogonelele
puse de mine, acum 2 luni.
Mai multe retete si mai ales ce manac eu
pe http://tati-gateste.blogspot.ro/
dar, o data cu ciolanul, nu punem nimic in vasul care merge la cuptor? apa, zeama in care a fiert...sta doar la rumenit, asa, simplu?
RăspundețiȘtergere