Dupa ideile de mic
dejun cu salata de cruditati, sau humus
si salata cu urechi de lemn, azi am facut un mic dejun cu salata “Waldorf”,
clatite cu 50% faina de secara integrala bio, nuci si miere de albine din
rapita bio.
Ingrediente salata Waldorf
2 telini
2 mere
200 g maioneza
1 lingurita mustar
50 g nuci
100 g piept pui (obtional)
Sare
Piper
Zeama lamaie
Telina am curatat-o si am ras-o pe razatoarea mare.
Merele le-am curatat si leam taiat feliute, apoi le-am
stropit cu zeama de lamaie.
Maioneza am facut-o din 2 galbenusuri de ou, sare,
1lingurita mustar, ulei si zeama de lamaie.
Pieptul de pui l-am facut la tigaie, l-am lasat la racit si
l-am taiat cubulete.
Am amestecat totul si am pus la frigider.
Ingrediente clatite
5 oua
1 cana faina de secara
1 cana faina alba
Lapte cat e nevoie
Sare
Las aluatul o ora sa se linisteasca, daca e prea vascos
inainte de a face clatitele, mai adaug apa, la fel ca la tortul
de clatite cu dovleac.
½ din clatite le-am umplut cu salata Waldorf, iar a 2 a
jumatate am umplut-o cu miere si nuci pisate.
Alte sugestii pt mic dejun: Smochine
proaspete, branza Brie, branza cu mucegai, Ce mananc eu…
,pe Tati-gateste
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu